sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Jaska ja Paska tykit tanassa

Matkalla Saarijärvelle Hämeenlinnan ohi päätimme poiketa Parolan sotilaskodissa sotilaan sämpylällä. Pahaksi onneksi meidät pysäytettiin portilla ja vaikka olemme sotilaallisen atleettisia ja ryhdikkään isänmaallisia sotilaita, meitä ei päästetty sisälle. Tiedoksenne voin keroa, että salasana ei ollut rusakko, eikä kebab. Synkän yön äänettöminä sisseinä pääsimme kuitenkin livahtamaan takakautta sisään ja huomasimme, että sotku ei ollut auki, voi mikä sotku!

Sivistääksemme itseämme, olemme lukeneet -sodankäynnin taidon ja päätimme hankkia vielä hieman lisää tätä tietoa nyky-konkretiassa. Tykkejä meillä ei enää ollut jalassa, vaikka keli olisikin edellyttänyt. Kanuuna meillä tosin oli, niinkuin pimiä vappu edellytti. Tässä vielä Paskan kuvaus kanuunastaan. Minä en viitsi valehdella, suosin kunnon kanuunaa.

-Jaska

lauantai 1. toukokuuta 2010

kuu kiurusta ja pulusta pikkusen

Tässä se nyt on, Jaskan ja Paskan luontonurkka. Hyvinkään cumuluksen artistihuoneen ikkunasta oli kaunis näköala järvelle, mitä nyt edessä oli pulunpaskan peitossa oleva ilmasointikojeisto ja betoniseinä. Niin ja tietysti 7 kilometriä lähimpään järveen. No, eipä meitä ikinä ole näin pieni asia lannistanut ja pulukin tulivat esittämään näytösluonteista paskantamista, hip ja hei.-Jaska

Olo on kuin Vappu Pimiällä


Vapun aatto on takana ja samoin Riihimäki. Jaska ja Paska ratsasti illan kähmässä junalla Hyvinkään majoituksesta Riihimäelle ja suuntana oli tietysti paikallinen olutjuottola. Hyvinkäästä mainittakoon hotellin baarin hintataso ja uima-altaan viileä vesi. Baari vei meiltä rahat ja uima-allas mieskunnon. No, kummatkin oli jo muutenkin niin huonossa vireessä, että mikäpä siinä.

Ilta Riihimäellä tarjosi varsin humalaisia vapunviettiäjiä ja railakasta soitantoa. Ensimmäisessä setissä laskimme neljän sijasta paikoitellen kolmeen, mutta toisen setin aikana pääsimme jo viiteen. Olemme löytäneet uuden ystävän Mintusta. Hän uskollinen seuralainen, joka odottaa jokaisella keikkapaikalla janoten seuraamme. Otimme Mintusta mittaa ja olihan siinä jokunen Westonskin palan painikkeena.
Ravintolan päällikkö innostui keikastamme niinkin paljon, että otti lopputilin ja aikoo nyt lähteä Kiinaan ravintolayrittäjäksi!?! Olemmeko luoneet hirviön?!? Kiinan keikkoja odotellessa...

Tampere jäi juuri taakse ja kohta selätämme Oriveden. Pesemme munat ja varpaan välit kotona, jonka jälkeen seuraa välitön siirtyminen Saarijärven kylään. Siellähän on se tv-tohtorikin... Osaisikohan se parantaa Jaskan ja Paskan siitepölyallergian?!? Se on paska tauti!

Taustalla soi Eput ja J.Karjalainen. Paska pyyhkii ja kuittaa...